3 nøkkelfaktorer for beste skjeggolje. Dette må du se etter!

3 nøkkelfaktorer for beste skjeggolje. Dette må du se etter!
Facebook
Twitter
LinkedIn

En Skjeggolje skal mykgjøre skjegget og hydrere huden under. Den skal berike med vitaminer og mineraler som er nødvendige for en sunn vekst. Et ideelt skjegg skal være glansfullt og velstelt. I dette innlegget forteller vi deg tre nøkkelfaktorer som er viktige for en skjeggolje til daglig bruk. 

For at en skjeggolje skal hjelpe må den ha komponenter som er viktige for at den skal virke. En skjeggolje skal ikke være en erstatter for en parfyme, og skal ikke inneholde syntetiske og parfymerte ingredienser. Dessverre er det mange merker på markedet med «shady» ingredienser – derfor er det alltid lurt å lese ingredienser!

1. Økologisk – hvorfor er det så viktig?

Alle skjeggoljer fra Eroma Perfumes inneholder økologiske ingredienser, så langt det lar seg gjøre. Økologisk dyrking er svært viktig for samfunnet vårt og for vår helse. Vi er svært opptatt av hele verdikjeden, det vil si i praksis fra dyrking til et produkt er ferdigstilt. 

Vi ser på det som en plikt å jobbe i balanse med naturen, og ikke i mot den. I praksis betyr det dyrevelferd, ingen bruk av kunstige sprøytemidler eller kunstgjødsel.

2. Kaldpresset eller raffinert olje 

Du har helt sikkert hørt ordet «kaldpresset» før. Spesielt i sammenheng med olivenolje. Mange vil nok også si at kaldpresset er et ord for markedsføring. I realiteten er det stor forskjell på kaldpresset og en raffinert olje. 

En kaldpresset olje er mer helsebringende fremfor raffinert olje. Prosessen gjøres gjennom lav varme og dermed bevares vitaminer og mineraler i frukt og frø. I motsetning til raffinert olje vil slike vitaminer og mineraler bli ødelagte da prosessen skjer gjennom høy varme. De fleste av baseoljene inneholder vitamin E, som er kjent for å ha den beste egenskapen for hår og skjegg. 

Vi bestreber hele tiden med å finne de beste råvarene fra hele verden for å kunne tilby det beste av det beste. Med våre skjeggoljer kan du være trygg på at du får økologiske ingredienser i håret og skjegget. 

De mest kostbare – Økologisk kaldpresset olje er den dyreste varianten på grunn av kvalitet og metoden. 

Noen av våre viktigste økologiske kaldpresset oljer vi bruker i vår produksjon: 

Mandelolje

Rik på vitamin E, proteiner, potassium og zinc. Inneholder andre vitaminer og mineraler som er sunt for hud og hår. 

Jojoba

Uttales hohoba – egentlig en vegatabilsk voks. Inneholder rikelig Omega-9 som beskytter og gjenoppretter hud. I tillegg hyderer og forbereder den skjegg tekstur. 

Argan

Argan olje er som en Rolls Royce. Godt pakket med vitaminer og antioksidanter. Hydrerer båd hud og hår, motvirker irritasjon og fremmer hårvekst. 

Castor

En tykk olje – kanskje litt klissete for noen. En skikkelig bad boy – reduserer betennelse og gjør håret tykkere. 

3. Eterisk eller parfyme i skjeggolje 

Det er klart at mannen vil lukte godt, men det finnes regler. Skjeggmenn er svært opptatt av stell av skjegget sitt, men det er ikke alltid duften man skal gå etter. Den beste skjeggoljen skal inneholde rene ingredienser, og et av de viktigste nøkkelfaktorene er duft i en skjeggolje. 

En eterisk olje er ekstrakt fra en plante, blomst, frø, frukt eller en blomst. Eteriske oljer er ofte destillert gjennom dampdestillasjon. Det spesielle eller det magiske er at de inneholder plantens naturlige aromaer, vitaminer og mineraler som er essensielle. Eteriske oljer blir også kalt aromatiske oljer, da det teknisk sett ikke er korrekt. 

Eteriske oljer er høykonsentrerte og må utblandes med baseoljer for bruk. Det finnes anbefalinger på de ulike oljene. 

Ulike eteriske oljer har ulike virkninger. I vår tidligere artikkel skrev vi om den første mannen som hadde funnet opp ulike destilleringsmetoder og hadde laget over 62 hjertemedisiner. Disse medisinene var laget av eteriske oljer. 

Tommelfingerregel

Det er ikke bare konsentrasjonen av baseoljer og eteriske oljer det spiller på. Først av alt er det viktig hvordan oljene (råvarene) er produsert. Lav kvalitet er billige og høykvalitet er dyrere. Neste som er viktig er destillering av oljene. Er de økologiske vil prisen bli høyere, og dermed vil sluttproduktet være dyrere. 

Vi har løst det på den måten at vi fører ypperste kvalitet av råvarer også har vi kuttet ut distribusjonskanalen. 

En grei tommelfinger regel er at du leser ingredienslisten. Se først etter om det ikke er tilsatt syntetisk parfyme. Det andre du må se etter er konsistensen på oljen. Påfør en dråpe eller to på fingrene og gni dem inn. Kjenn på oljen – er den tykk eller tynn – lett absorberbar i huden? Sjekk det ut selv. Prøv også våre skjeggoljer. Merker du kvalitetsforskjell fra det ene til det andre? 

Til slutt vil jeg anbefale deg å se etter hva de tre første ingrediensene er. Det med mest innhold skal stå først og det med minst til slutt og resten deretter. 

Del innlegget