6 gode grunner til å ha på deg parfymeolje

6 gode grunner til å ha på deg parfymeolje
Facebook
Twitter
LinkedIn

Parfyme eller rettere sagt parfymeolje har vært brukt i mange tusen år. En god duft gjør noe med humøret ditt, gjør deg mer attraktiv og øker selvtilliten din. Vi gir deg 6 grunner til å bruke parfymeolje i hverdagen. 

Historie

I verdens historie har egypterne gjort fremragende arbeid innen parfyme. De formulerte parfyme gjennom planter og blomster før de tilsatte andre oljer. De var da senere raffinert og utviklet. Al-Shaykh al-Rais en kjent fysiker revolusjonerte sitt arbeid innen aromatiske produkter. Han er ofte referert til Ibn Sina, også kjent som Avincenna (latinsk). Ibn Sina var en av de første personene til å komme teknikker innen destillinger av rose og andre planter, blomster og urter. 

Hans poluratitet vokste raskt over hele kontinentet da han oppfant rosevann. I alt lagde han minst 62 hjertemedisiner hvorav 40 var laget attar, som inkluderte Oud, rose, safran og jasmin. Ibn Sina er også kjent for å ha skrevet over 100 bøker med blant annet «Canon of Medicine»

I Yemen – var ulike attar / parfymeoljer introdusert av dronningen «Arwa al-Sulayhi» – dronningen av Yemen. Den type parfymeoljer var destillert fjellblomster og var gitt som gave til monarkene i Arabia. 

Hva er attar eller parfymeolje

Attar, Itr eller Ittar er et arabiske ord som betyr parfyme, og er utvunnet fra botaniske råvarer. De kan i og for seg være planter, blomster, urter, krydder osv. Normalt har disse oljene sandeltreolje som base. Parfymeolje har høyere konsentrasjon og inneholder ikke alkohol og vann. 

Her har du 6 grunner til å bruke parfymeolje i hverdagen.

1. Øk selvtilliten med langvarig effekt
En god duft superlader oss – akkurat som klær og sko. En parfymeolje varer lengere enn en vanlig parfyme. Gjerne 6-8 timer. Prøv ulike dufter og finn den duften som passer deg. En god duft vil ikke bare øke tilliten din, men også gjøre deg i godt humør. 

2. Enkelt å ha med på reiser
Parfymeoljer kommer som regel i små beholdere, da de har høy konsentrasjon. Våre produkter leveres i 10ml med roll-on og kommer med fløyelspose som enten kan brukes til å frakte i eller som en gave. Roll-on gjør at du selv bestemmer mengden du ønsker å påføre på huden uten å forstyrre andre. De passer godt inn en dameveske, bukselomme eller i din håndbagasje. På den måten kan du ha med deg din favorittparfyme overalt. 

3. Olje basert parfyme irriterer ikke huden

Det er en kjent faktor at alkohol kan irritere og tørke ut enkelte hudtyper. Mennesker med tørr hud bruker som regel ikke parfyme på grunn av allergi. Olje basert parfyme derimot er fuktighetsgivende og passer godt for alle hudtyper. 

4. Ikke overveldende – mer intim

Til tross for at oljebaserte parfymer er mer konsentrerte, er ikke parfymeoljer overveldende. De sitter inn til huden, og blir ikke «spayet» på. Det gjør at duften blir mer intim og ikke overveldende. 

5. Minne trigger

Parfyme generelt er kjent for å være være en god minne trigger. Man assosierer alltid en duft med minner man sitter inne med. 

6. Nisje – Signatur duft 

Mange vi snakker med daglig, ønsker å ha på en duft som de blir gjenkjent med. Så langt vi vet – er vi den eneste i Norge med parfymeolje – Det gir deg som bruker av våre produkter en unik mulighet til å skille deg ut i mengden.

Vi har per dags dato seks parfymeoljer i porteføljen. Alle er unike på hver sin måte og er unisex.

Deep Ruby
En fruktig og søt, samtidig frisk duft med dype noter av jordbær, aprikos, sedertre og plante basert musk. 

Passion
En unik duft med noter fra vanilje, safran og sandeltre. Varm, krydret og treaktig. 

Purple Diamond
Tropisk og frisk med delikate noter av pasjonsfrukt, bergamot, jasmin og mango. En sitrus og lett duft.

Arabian Night
Mest eksotiske duften i porteføljen som er varm med dype noter av sandeltre, oud, kokos og ylang ylang. Krydret og varm duft som er kjent for sin sødme. 

Blu Aeris
Varm og tre-aktig base med noter av sedertre, out og patchouli. Toppet med friskhet fra jasmin, rose og bergamot. 

Fructus (nyhet)
Fructus er som navnet tilsier. Den er fruktig og søt med noter av pære, granateple og sukkerspinn. 

Er du usikker på hva du skal velge? Vi har samples! Perfekt for deg som ønsker å prøve før kjøp. Da får du 1ml av hver duft slik at valget ditt blir enkelt.  

Facebook
Twitter
LinkedIn