Brand Ambassador

Ibrar Shakeel Malik, 34

Hva betyr skjegg for deg?

Først og fremst så synes jeg at jeg ser bedre ut med skjegg enn uten, så da jeg først anla det – var det helt naturlig å beholde det. Jeg har hatt helskjegg i over 5 år, så skjegg for meg er blitt en viktig del av min personlighet og identitet. Jeg er rett og slett mer meg selv med skjegget. Skjegget reflekterer min personlighet i form av at jeg er sta, tålmodig og selvsikker. Rent estetisk så definerer det min maskulinitet. Ingenting er så naturlig og visuelt tydelig som helskjegg for å vise hvem jeg er som mann. Dessuten er det utrolig behagelig å ikke måtte barbere seg hver dag. I tillegg har det blitt en del av min livsstil, når det kommer til stell og tid med seg selv.

"Skjegget reflekterer min

Hvordan tar du vare på ditt skjegg?

Jeg steller skjegget hver dag. Jeg bruker alt i fra skjeggsjampo, -balsam, -olje og –kurer, til ulike typer voks og fuktighetskremer både for skjegget og huden under. Videre så er jeg påpasselig med å få i meg nok vann, vitaminer og kosttilskudd type Biotin og multivitaminer (B og D). Jeg går til min faste barberer for justering og forming av skjegg hver 4. til 6. uke for å holde det in-shape og velstelt.

Hvorfor ble du ambassadør for Eroma?

Jeg ble veldig henrykt da jeg først kom i prat med Jamil fra Eroma Perfumes, og fikk muligheten til å treffe André også under konkurransen i Norges Beste Skjegg 2018. Da fikk jeg et dypdykk i selskapets kjerneverdier og produkter – noe som matchet veldig på hva jeg ser etter når det kommer til hvilke produkter jeg stolt kan bruke og videre fronte. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av merkevaren, hvor de er innovative og setter sin lit til kvalitet. Jeg er opptatt av at dufter og oljer er kvalitetsikret, naturlige og ikke utvunnet fra eller testet på dyr, slik at vi kan bruke det med god samvittighet.

Da Eroma kom på banen, så var det no-brainer for min del – og jeg er beæret og stolt av å være en del av denne familien.

"...legg barberhøvelen og la skjegget gro..."

Dine Tips og Triks gjeldende fashion, stil og skjegg til andre menn?

For meg handler fashion om å pushe grenser og prøve nye stiler. Det å tørre å være litt leken og ikke minst komfortabel med det du går med. Personlig så liker jeg å mikse det som er elegant og kult basert på tidløse stiler, med både klassiske og moderne trekk.

 Jeg anbefaler menn å kjøre en tidløs stil. Det vil si klassiske basisplagg som jeans, penskjorte, blazer, t-skjorte, cardigan, frakk, skinnjakke. Og alt i så nøytrale farger og så god passform som mulig. Sistnevnte bør være fokus nummer 1 når du handler klær. Fordelen med klær i enten svart, hvitt eller grått er at det lett kan matches med andre plagg, og at det gir deg en klassisk og “clean” look.

Å være stilren går aldri av moten. Så spar penger og invester i grunnleggende eller essensielle plagg som du kan bære i det lange løp. Less is always more!

Når det kommer til skjegg så oppfordrer jeg først og fremst å legge barberhøvelen på hylla og la skjegget gro i en periode (les: tålmodighet). La det vokse i 4-6 uker og behandle det etter det. Jeg anbefaler å oppsøke en profesjonell barber jevnlig for å få et best mulig utgangspunkt når det kommer til å forme skjegget. Spesielt når det kommer til å definere en hals og kinnlinje – og trimme de riktige områdene av skjegget slik at det passer din unike ansiktsform. 

Videre er regelmessig vask og stell av skjegget essensielt for å unngå kløe og irritasjon. Her er det viktig å bruke gode skjegg- og balsamprodukter som er tilegnet skjegg. Ellers så er og blir skjeggoljen din beste venn – for å tilføre skjegget og huden under fuktighet, samt lindre kløe og irritert hud. Noe som har en banebrytende effekt på utseende på skjegget mitt, er føning (innstilt på laveste trinn) av skjegg etter en dusj, hvor jeg tar i litt skjeggolje og bruker en skjeggkam samtidig for å rette det ut og forme det etter min personlige stil. Da blir skjegget mitt mer håndterbar og mindre brusete og tørt. Som siste finish på stylingen, så tar jeg i skjeggbalm for å få den perfekte look’en!

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.